marți, 11 septembrie 2012

Rugăciune pentru noi...

Cel din poza de mai sus e Bobby Griffith, un tânăr simpatic şi inteligent care dorea să devina scriitor.Din păcate a căzut victima ignoranţei mamei lui o femeie foarte religioasă, care nu a acceptat faptul că fiul ei e gay! Infuenţat de mama lui credea că cineva sau ceva o să il vindece!În jurnalul personal Bobby a scris:"Ce e în neregula cu mine?Aş vrea să mă pot târâ sub o piatră!...Există, probabil, un fel de pastilă pe undeva, care ar vindeca creierul meu..." Din păcate nu există...Şi după un chin de 4 ani in care a fost la psihologi, preoţi şi multe rugăciuni în familie, cu aripi frânte la 27 august 1983  îşi ia zborul de pe un pod din Oregon...
Mama lui, Maria Griffith, spune:"A fost o nedreptate teribilă!" Nu a puput accepta că Dumnezeu ia luat fiul în loc să îl vindece! Apoi timp de un an şi jumătate de la sinuciderea fiului ei a investigat totul despre homosexualitate si biblie, devenind una din cele mai cunoscute susţinătoare a persoanelor gay,ţinând discursuri chiar şi în congresul american! Când a fost prea tarziu a ajuns la concluzia că:"Bobby nu a fost vindecat pentru că nu era nimic in neregulă cu el.Era perfect normal!"
Târziu, în 2009,apare şi filmul  Rugaciune pentu Bobby în care putem vedea întreaga poveste emoţionanta a lui Bobby Griffth. Merită văzut de toată lumea! Eu îi dau nota 10 şi multe lacrimi...
Azi l-am revăzut şi mi-am adus aminte de 3 amici la care au aflat părinţii că sunt gay...Din 3 cazuri unul e un caz fericit! Aici în Romania suntem oare încă în anii '83 ??? Unul a fost deja pe la 3 psihologi şi are parte de toată ura familiei, chiar dacă e singur la părinţi!Se comportă cu el ca cu un caţel pe care nu îl mai vor, dar le e milă să îl arunce in stradă! Al 3-lea pare cel mai bizar...unde mama e dusă...dusă...şi consideră o rătăcire de moment faptul ca fiul ei merge cu baieţi! Până la 30 de ani nu a fost niciodată cu o fată...ce rătăcire??? Ea l-a crescut şi ştie mai bine...Oare?
E stigător la cer că unii părinţi ar prefera să işi vadă băieţii în sicriu decât "altfel"! E ciudat să ceri lumii să te înţeleagă când nici părinţii tăi nu o fac...Dar e şi păcat să trăieşti o viaţă intreagă cu o mască pe figură...Până la urmă Rugăciune pentru Bobby e rugăciune pentru noi, când sătui de tot şi toate...vrem să neavântăm în zbor...(nu recomand lucrul ăsta...dar vă mai recomand o dată filmul)

Un comentariu: